Bitterballen. Als je de dit jaar de horcava hebt bezocht in de RAI van Amsterdam dan is je in elk geval één ding bijgebleven en dat is bitterballen. En het is niet zo dat de beroemde Kwekkeboom en van Dobbe bitterballen er nou zo goed van af komen. 20 bitterballen verder van 5 verschillende leveranciers kom ik tot de conclusie dat de Bourgondische bitterballen van de Kroketterij de lekkerste zijn.

 

La-Trappe-folder-1De Kroketterij is een merk van Ad van Geloven die andere merken in het portfolio heeft waar Mora toch wel de allerbekendste van is. Deze bitterballen zijn super krokant, en na die krokante bite volgt een heerlijk geur van een krachtige runderboulloin gevolgd door de smaak van draadjesvlees. Waarmee de hele bitterbal trouwens goed gevuld is. Waarbij je bij sommige bitterballen nog wel eens met een vergrootglas op zoek moet naar het vlees kan je er bij deze bitterbal niet om heen. Datzelfde geld voor de tweede plaats met de bierbitterballen van Jongfood bv. Een firma van familie de Jong. Het blijkt dat deze firma ook een neusje heeft voor lekkere snacks want volgens mij ben ik wel 4 keer teruggelopen voor deze heerlijke bierbalbitterbal met echte Tripple Trapistten bier

Energydrank+Frikandel=Booster

Leaflet van Booster frikandel
En dit is hem dan! De meest viese frikandel van heel Nederland. De Booster van firma de Vries. Wellicht dat het een kwestie van smaak is "you love it or you hate it". Ik ben al helemaal niet zo'n fan van energydrankjes maar na deze booster ben ik bang dat die smaak nog heel lang in de mond blijft. Het is een heel aardige vrouw, die van de Vries op de Horacava die de Booster uit deelt om te proeven. Ik had het kunnen weten toen ze zei; "een beetje vreemd maar wel lekker" Laat dat beetje en lekker maar helemaal achterwegen! Probeer je voor te stellen dat je een hap van een frikandel neemt, vervolgens een slok Red Bull en dat even flink met elkaar... ...laat maar zitten. Wat mij betreft is dit een absolute fail. Ik hoop voor firma de vries dat ik er helemaal naast zit en dat ze een fijn commercieel succes met dit product mogen boeken maar ik ben bang dat ik niet de enige ben die over z'n nek is gegaan als ik de prullenbak daar mocht geloven. Had ik al gezegd dat die vierkant is? De Vries maakt ze ook in de vorm van de Skyline van Rotterdam, dat vindt ik dan wel weer heel erg leuk. Wellicht dat ze zich beter ook op andere steden kunnen gaan richten.