Vieze meuk zonder smaak, goed om gaten mee te vullen of nog niet eens goed genoeg voor de varkens. Is dit het algemene beeld van de contractcateraar? Er moet natuurlijk geld verdient worden en daarom moet er voor een schandalig laag bedrag een lekkere maaltijd op tafel komen voor de gasten. De aandeelhouders willen winst zien, de instellingen willen winst maken en de gast is de klos. Is dat altijd waar? Er zullen vast uitzonderingen zijn maar ik heb de pech gehad op bezoek te mogen komen bij een heel aantal instellingen zoals ziekhuizen, verpleeghuizen en gevangenissen.

 

En daar wordt ik nou niet heel erg blij van. Een paar zakken groenten uit de diepvries die in de steamer klaar gemaakt worden lijkt de standaard te zijn. Het vleesnat is tegenwoordig water aangelengd met verdikkingsmiddel voorzien van een smaakextract in de smaken ui, pittig of rund. Maar kan het ook anders. Catering is immers het verzorgen van maaltijden, niet het tegen zo laag mogelijke kosten mensen voorzien van de broodnodige voedingsstoffen. Na het debacle met Nutricia voedingssupplementen weten we allemaal wel dat aan voedingsstoffen grofgeld verdient kan worden. Maar een maaltijd? Welke contractcateraar verzorgd tegenwoordig nog echt een gezonde maaltijd? 

Mijn vraag is dus: op welke manier maak jij er voor de gasten een fantasievolle maaltijd van? Catering zoals catering bedoeld is!