AMSTERDAM - Leerlingen van het Bredero Beroepscollege hebben afgelopen zaterdag op een leuke wijze praktijkervaring opgedaan in de horeca. Stadsdeel en vrijwilligerscentrale Amsterdam-Noord hebben het Bredero Beroepscollege voor de derde keer op rij gekozen om een heerlijke smaakbeleving te verzorgen voor alle vrijwilligers. Op de drijvende feestlocatie ‘Undercurrent’ aan het Johan van Hasseltkanaal hebben de leerlingen heerlijke hapjes voor maar liefst 300 gasten bereid. 

 

 

Vrijwilligersfeest

Het vrijwilligersfeest wordt jaarlijks georganiseerd door het stadsdeel en de vrijwilligerscentrale (VCA) om de vrijwilligers uit Amsterdam-Noord te bedanken voor hun inzet. Zij hebben daarom wederom de leerlingen en docenten van het Bredero Beroepscollege gevraagd een heerlijke catering te verzorgen. Voor de leerlingen is het heel erg leuk om opdrachten voor bedrijven en externe opdrachtgevers te doen. Op deze manier kunnen ze het horecavak in de praktijk uitoefenen. De leerlingen hebben samen met de docenten de voorbereiding voor het feest verzorgd. Op de dag zelf hebben zij heel hard gewerkt om alle hapjes ‘mise en place’ aan te bieden. 300 gasten in het zonnetje zetten is een behoorlijke kluif, daarom is de school een samenwerking aangegaan met de Hubertus Vakschool. Deze collega (horeca)school is gevraagd om de petits fours te verzorgen. Deze vielen dan ook erg in de smaak bij de gasten.

In het zonnetje

Om zo’n grote groep gasten te verzorgen, hebben de leerlingen op verschillende plekken in de ruimte gestaan om iedereen te voorzien van amuses. De mini-garnalencocktail, het pekingrolletje en de ‘steak tartare’ vielen vooral in de smaak. De gasten waren erg complimenteus over de gemaakte hapjes van de leerlingen. Coby van Berkum, stadsdeelwethouder van onderwijs, zette de leerlingen en de docenten nog extra in het zonnetje door een uitgebreid dankwoord en dit werd gevolgd door een applaus van de gasten. De leerlingen en docenten kijken er naar uit om volgend jaar weer de catering te verzorgen op dit geweldige jaarlijkse vrijwilligersfeest van VCA.